Noutati Despre noi Tabere Descarca Publicatii Foto Contacte Links
Monitorul Civic - Portal ONG
 
RO RO  EN  RU   
Azi e ziua de naștere a fondatorului SCI - Pierre Ceresole

Să îl cunoaștem pe Pierre Ceresole, fondator al Service  Civil International (SCI).
Născut la 17 august în anul 1879 în Elveția, Pierre a fost martor al războaielor de atunci, acestea au fost motivul pentru care el a fondat serviciul civil. Provenea dintr-o familie înstărită, de aceea a avut o bună educație, care s-a manifestat pe parcursul anilor.
De la o vârstă fragedă, Pierre Ceresole a înțeles ce înseamnă pacea și care este rolul ei într-o societate. Pierre lupta pentru pace, pentru bunăvoință și înțelegerea între oameni. Astfel, de la profesia de inginer a ajuns să fie organizatorul unor fapte nobile, acestea având denumirea de „lucru civil” („service civil”) în anul 1920. Pierre aduna voluntari care îi acordau ajutor, iar în anul 1928 el a adunat 700 de voluntari din 17 țări diferite, care s-au ocupat de reconstrucție în Liechtenstein, apoi în Rhinefloods. După asemenea număr mare de voluntari, Pierre Ceresole a început să organizeze tabere de lucru în orașele din apropiere.

Service Civil International, organizația creată de el, a servit ca model pentru alte organizații de acest gen. Pentru acțiunile întreprinse de el, statul a decis că trebuie să fie întemnițat. După eliberea lui, Pierre Ceresole decedează.


Autor: AVI Webmaster


A Route to Connect
A Route to Connect este un proiect marca SCI (Service Civil International) susținut de Fundația Europeană de Tineri, care se focusează pe răspândirea conștientizării despre situația de refugiere din Peninsula Balcanică. Rolul acestui proiect este de a oferi libertate și putere celor refugiați. Detalii...
Publicat la: 17.08.2017
La sfârșitul verii adunăm momente cu AVI-Moldova din Belgia, Germania sau Austria
AVI-Moldova te provoacă să fii voluntar în Europa Centrală și de Vest: Belgia, Germania sau Austria. Taberele de lucru marca SCI (Service Civil International) îți propun următoarele oportunități, iar dacă te regăsești în una din ele, nu sta mult la îndoială și aplică. Detalii...
Publicat la: 11.08.2017