Noutati Despre noi Tabere Descarca Publicatii Foto Contacte Links
Monitorul Civic - Portal ONG
 
RO RO  EN  RU   
Descoperă istoria prin intermediul voluntariatului

Vrei să petreci timpul productiv și să profiți de această vara?

Dacă ești pasionat de istorie, migrații și de pace în întreaga lumea sau dacă vrei să contribui la binele societăți, dar și să descoperi file misterioase ale războiului 2 mondial, aplică la o tabără în Germania!

Solidarity with Refugees

Germania, Friedland (5-19 august 2018)

Vârsta participanților: 18-99

Limba: Engleză

Subiectul: Promovarea păcii

Descrierea activității: Proiectul se va desfășura în grădina comunității din afara orașului Friedland. Vom face lucrări de întreținere grădinei și o vom pregăti pentru utilizare ulterioară prin crearea de spații de agrement pentru vizitatori. Grădina va fi o platformă de interacțiune pentru refugiați, localnici și voluntari. Grupul nostru va invita, așadar, refugiații și alte persoane locale interesate să se alăture nouă . La final, vom avea o sărbătoare de vară în grădină cu săteni și alte persoane interesate.

Mai multe detalii despre proiect se pot găsi aici.

Concentration Camp Memorial

Germany, Nordhausen (28 iulie-11 august 2018)

Vârsta participanților: 18-99

Limba: Engleză

Subiectul: Combaterea antirasismului și antifascismului

Descrierea activității: Proiectul se va desfășura pe teritoriul ,,Dora”-o subdiviziune a taberei de concentrare din Buchenwald, fondată la sfârșitul lunii august în 1943. În anii 1943-1945 circa 60000 de persoane din Europa au fost deportate în această tabără pentru a participa la construcția unui tunel. Voluntarii vor lucra în zona unde trăiau deținuții și vor contribui la restaurarea teritoriului.

Mai multe detalii despre proiect se pot găsi aici.

Participarea voluntarilor din Republica Moldova are loc datorită proiectului Volume Up, un parteneriat dintre Germania, Moldova, Armenia și Portugalia, susținut de către Comisia Europeană. Proiectul cuprinde mai multe evenimente și activități care au drept scop promovarea voluntariatului și a activismului civic.

Cum aplici?

  1. Vezi documentul cu pașii detaliați

  2. Toate costurile de drum vor fi acoperite de participanți. Cheltuielile de cazare, masă, logistică sunt asigurate de către organizatori.Se va achita o taxă de participare de 30 euro.

Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați!

Mail: placement@avimd.org

Nr. de contact: 078111711, Mihaela Gălușcă, Placement Officer AVI-Moldova.


Autor: AVI Webmaster


Camps available
 If you are willing to take part in a new project and live a unique experience, AVI Moldova invites you to apply for a workcamp in Russian Federation! What is a workcamp about? It is a unique form of volunteering, bringing together people from different countries, cultures and backgrounds to live and work together with local communities for a period of two to three weeks. Detalii...
Publicat la: 05.05.2018
Apel de selecție participanți pentru training în Berlin
Dorești să participi la un training despre activitatea de voluntariat ca un mijloc de implicare activă și de promovare a păcii sau să înveți cum să fii un coordonator bun pentru o tabără internațională de lucru?  AVI-Moldova, ArmActive -Youth Center, SCI Germany și MEDesTU Association invită tinerii din Moldova să participe la training-ul menționat, care va avea loc în perioada 18-25 mai 2018, Berlin, Germania. Detalii...
Publicat la: 28.03.2018