Noutati Despre noi Istoricul AVI-MD IMPLICA-TE ACUM!!! Tabere Descarca Publicatii Foto Contacte Links
Monitorul Civic - Portal ONG
 
RO RO  EN  RU   
IMPLICA-TE ACUM!!!

Avem NEVOIE de tine!

Echipa AVI Moldova creste si avem nevoie de ajutorul tau pentru a o face cea mai buna! Daca decizi sa devii voluntar, cel mai bun mod este de a completa chestionarul dat mai jos si sa indici domeniile in care crezi ca te incadrezi cel mai bine. Dupa expedierea chestionarului, vei primi o notificare cu o invitatie sa te inregistrezi la buletinul nostru de stiri voluntar[at]avimd.org, precum si sa te alaturi forumului nostru de discutii.

Atentie! Formularul completat se trimite numai la avi[at]avimd.org

Exista oportunitati nelimitate, iar timpul pe care trebuie sa il oferi activitatilor depinde doar de tine. Completeaza acest chestionar si expediaza-l oficiului nostru astazi!!!

APLICA ACUM

 

1. Intrebari si Raspunsuri  

Unde pot sa fac voluntariat eu?

Voluntarii desfasoara activitati de voluntariat la diferite organizatii non-profit sau caritabile. Aceste organizatii ofera servicii in domeniul artei, sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, sportului si multe alte.  

Ce voi face eu ca voluntar?

Sunt mai multe „posturi” de voluntar. Un voluntar poate ajuta direct beneficiarii unei organizatii sau sa ajute la sarcinile administrative sau organizationale (de exemplu – sa serveasca masa la un centru de zi, sa redacteze continutul unei stiri, sa ajute la organizarea unui eveniment special). Voluntarii nu inlocuiesc personalul salariat.

Cat timp imi trebuie pentru a putea fi voluntar?

Pentru cele mai multe activitati de voluntariat este nevoie de doua-patru ore pe saptamana si un angajament de minim trei luni. Exista si situatii cand voluntarul poate face anumite activitati pentru mai scurta durata – o data pe luna sau chiar o data pe an la evenimente speciale.

 

2. Cum sa incep

Exista mai multe posturi care ar putea sa te intereseze in conformitate cu propriile interese, orar, necesitati. Pentru a gasi postura de voluntar cea mai potrivita pentru tine, ar fi bine sa tii cont de urmatoarele:

  • Cat timp sunt dispus sa aloc?
  • Mi-ar placea sa practic voluntariat de termen scurt sau lung?
  • Care sunt abilitatile, interesele si experienta pe care as vrea sa o impartasesc?
  • Ce experienta vreau sa obtin?
  • Care sunt probleme societatii pe care le consider cele mai importante (de exemplu: mediul, artele, sanatatea…) si asupra carora as vrea sa ma implic pentru a ajuta?
  • Ce locatie prefer – vreau sa fac voluntariat mai aproape de locul unde traiesc sau mai aproape de locul de munca (studii)?

Cunoscand raspunsurile la aceste intrebari, vei putea mai usor sa gasesti domeniul sau pozitia pentru a fi voluntar.

Completeaza ACUM formularul pentru a deveni voluntar!


3. Odata ce ai gasit Postura de Voluntariat

Ce sa astepti

Coordonatorul Voluntarilor (sau Manager pe Resurse) este persoana din organizatie care recruteaza si lucreaza cu voluntarii. Coordonatorul Voluntarilor este persoana care, de obicei, este in oficiu si pe care o poti contacta pentru a afla mai multe despre activitatile corespunzatoare pozitiei de voluntar in care esti interesat.

Iata ce ar trebui sa stepti odata ce ai gasit pozitia de vluntar ce te intereseaza:

1.       In primul rand, trimite formularul de aplicare prin email, posta sau ada-l personal. Ar trebui sa primesti un raspuns in decursul a doua zile cu mai multe informatii privitor la posibilitatea de a subscrie voluntar[at]avimd.org (Romana) si indicatii privind la urmatorii pasi.

2.       In al doilea rand, participi la sedintele saptamanle (care sunt de obicei vineri) pentru a afla mai multe despre AVI Moldova si oportunitatile de voluntariat. De asemenea, aceasta este posibilitatea de a-i cunoaste pe ceilalti voluntari, precum si de putea sa te cunoastem, sa iti cunoastem experienta si abilitatile.

3.       La sedinta poti, de asemenea, completa formularul de aplicare cu detalii, cum ar fi: numele tau, informatia de contact, interesele si abilitatile. Ar putea fi cerute referinte personale si recomandari ca parte a procesului de selectare pentru a ne asigura ca tu corespunzi scopului organizatiei noastre.

4.       La sedinta ai putea, de asemenea, sa fii intervievat cu scopul de a ajunge sa te cunoastem mai bine si de a-ti acorda timp pentru a adresa intrebari.

5.       Vei primi un raspuns in cel mult 2 saptamani despre urmatorii pasi – data cand poti incepe voluntariatul, informatii cu privire la trainig-uri, etc.

Ce se asteapta de la tine

Odata ce te-ai alaturat echipei noastre ca voluntar, organizatia se asteapta sa fii:  

  • Punctual si demn de incredere – in cazurile in care vei lipsi sau vei intarzia, il vei anunta pe supraveghetorul tau cu suficient timp inainte.
  • Implicat – vei acorda timpul necesar pentru anumite proiecte sau sarcini in care esti implicat.
  • Profesional – vei pastra confidentialitatea informatiei privitor la organizatie, vei respecta regulamentul si o vei reprezenta corespunzator.
  • Entuziasmat – interesat in activitate si dispus in a impartasi experienta si abilitatile tale cu alti voluntari.
  • Doritor a invata – vei participa la trening-uri, vei cere ajutorul, vei ajuta, discuta coordonatorul  orice probleme pe care le intampini, si vei continua sa inveti despre ce inseamna voluntariatul.
  • Respectuos – vei respecta diferentele de opinie, precum si deosebirea dintre voluntari, personalul slariat, membri si vei lucra asmenea unui coleg de echipa.