În cadrul proiectului „Street Art for Moldova”, implementat de cãtre Asociația Obșteascã „Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova” (AVI-Moldova) la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe și Integrãrii Europene al Republicii Moldova și cu suportul Departamentului de Stat al SUA, a fost realizatã o nouã picturã muralã în Chiºinãu. Pictura intitutulatã Autoportret se aflã pe clãdirea editurii „Universul” și a fost realizatã în parteneriat cu proiectul #UnArtOraº. Pentru a picta lucrarea a fost comisionat artistul graffiti, Dimitrii Potapov, autorul celorlalte douã murale din capitalã, LasaJelea ºi Guliver Înlãnþuit de pe peretele stadionului Dinamo.
Echipa de organizatori a lucrat la acest proiect frumos pentru Chiºinãu mai mult de patru luni, ca într-un final lucrarea sã fie realizatã în decurs de 12 ore de lucru continuu, la data de 22 iulie. Luând în considerare tematica proiectului ºi anume alinierea lui la cei 25 de ani de independenþã a Republicii Moldova, echipa artisticã a venit cu un concept sublim ºi curajos. În trendul canoanelor miºcãrii graffiti-ului britanic, conceptul reprezintã un copil care zâmbeºte ºi priveºte ºtrengar spre trecãtorii strãzii. Copilul simbolizeazã generaþia tânãrã ºi creativã nãscutã de la 91 încoace. Bãiatul este îmbrãcat modern cu nuanþe de tradiþional. În partea alãturatã a bãiatului se observã un perete deplasat de beton sovietic, în spatele cãruia este reprezentatã o imagine a Universului. Se presupune cã bãiatul doreºte sã arate publicului cã dupã faþada vremurilor noastre,care pe alocuri par gri ori obiºnuite, se ascunde o lume infinitã ºi spectacularã, plinã de oportunitãþi ºi frumos. Lucrarea nu are drept scop descrierea trecutului, ci mai degrabã doreºte sã vorbeascã despre prezent ºi viitor. Aceasta spune cã viaþa este frumoasã acum ºi noi trebuie sã fi optimiºti, sã credem în viitorul nostru, sã fim inspiraþi de lumea care ne inconjoarã ºi de ºansele pe care þara ni le oferã la moment. Asta, desigur, dacã vom putea vedea pãdurea de dupã copaci ori Universul de dupã un zid de beton sovietic.
Realizarea picturii nu ar fi fost posibilã fãrã asistenþa tehnicã din partea fotografului Nikitin Sasha ºi a companiilor Caparol ºi Varo-Inform, care au susținut logistic realizarea proiectului, punând la dispoziția echipei de implementare vopsele ºi macara.