Noutati Despre noi Tabere Descarca Publicatii Foto Contacte Links
Monitorul Civic - Portal ONG
 
RO RO  EN  RU   
Azi e ziua de naștere a fondatorului SCI - Pierre Ceresole

Sã îl cunoaștem pe Pierre Ceresole, fondator al Service  Civil International (SCI).
Nãscut la 17 august în anul 1879 în Elveția, Pierre a fost martor al rãzboaielor de atunci, acestea au fost motivul pentru care el a fondat serviciul civil. Provenea dintr-o familie înstãritã, de aceea a avut o bunã educație, care s-a manifestat pe parcursul anilor.
De la o vârstã fragedã, Pierre Ceresole a înțeles ce înseamnã pacea și care este rolul ei într-o societate. Pierre lupta pentru pace, pentru bunãvoințã și înțelegerea între oameni. Astfel, de la profesia de inginer a ajuns sã fie organizatorul unor fapte nobile, acestea având denumirea de „lucru civil” („service civil”) în anul 1920. Pierre aduna voluntari care îi acordau ajutor, iar în anul 1928 el a adunat 700 de voluntari din 17 țãri diferite, care s-au ocupat de reconstrucție în Liechtenstein, apoi în Rhinefloods. Dupã asemenea numãr mare de voluntari, Pierre Ceresole a început sã organizeze tabere de lucru în orașele din apropiere.

Service Civil International, organizația creatã de el, a servit ca model pentru alte organizații de acest gen. Pentru acțiunile întreprinse de el, statul a decis cã trebuie sã fie întemnițat. Dupã eliberea lui, Pierre Ceresole decedeazã.


Autor: AVI Webmaster


A Route to Connect
A Route to Connect este un proiect marca SCI (Service Civil International) susținut de Fundația Europeanã de Tineri, care se focuseazã pe rãspândirea conștientizãrii despre situația de refugiere din Peninsula Balcanicã. Rolul acestui proiect este de a oferi libertate și putere celor refugiați. Detalii...
Publicat la: 17.08.2017
La sfârșitul verii adunãm momente cu AVI-Moldova din Belgia, Germania sau Austria
AVI-Moldova te provoacã sã fii voluntar în Europa Centralã și de Vest: Belgia, Germania sau Austria. Taberele de lucru marca SCI (Service Civil International) îți propun urmãtoarele oportunitãți, iar dacã te regãsești în una din ele, nu sta mult la îndoialã și aplicã. Detalii...
Publicat la: 11.08.2017