Noutati Despre noi Tabere Descarca Publicatii Foto Contacte Links
Monitorul Civic - Portal ONG
 
RO RO  EN  RU   
Descoperã istoria prin intermediul voluntariatului

Vrei sã petreci timpul productiv ºi sã profiþi de aceastã vara?

Dacã eºti pasionat de istorie, migraþii ºi de pace în întreaga lumea sau dacã vrei sã contribui la binele societãþi, dar ºi sã descoperi file misterioase ale rãzboiului 2 mondial, aplicã la o tabãrã în Germania!

Solidarity with Refugees

Germania, Friedland (5-19 august 2018)

Vârsta participanþilor: 18-99

Limba: Englezã

Subiectul: Promovarea pãcii

Descrierea activitãþii: Proiectul se va desfãºura în grãdina comunitãții din afara orașului Friedland. Vom face lucrãri de întreținere grãdinei și o vom pregãti pentru utilizare ulterioarã prin crearea de spații de agrement pentru vizitatori. Grãdina va fi o platformã de interacțiune pentru refugiați, localnici și voluntari. Grupul nostru va invita, așadar, refugiații și alte persoane locale interesate sã se alãture nouã . La final, vom avea o sãrbãtoare de varã în grãdinã cu sãteni și alte persoane interesate.

Mai multe detalii despre proiect se pot gãsi aici.

Concentration Camp Memorial

Germany, Nordhausen (28 iulie-11 august 2018)

Vârsta participanþilor: 18-99

Limba: Englezã

Subiectul: Combaterea antirasismului ºi antifascismului

Descrierea activitãþii: Proiectul se va desfãºura pe teritoriul ,,Dora”-o subdiviziune a taberei de concentrare din Buchenwald, fondatã la sfârºitul lunii august în 1943. În anii 1943-1945 circa 60000 de persoane din Europa au fost deportate în aceastã tabãrã pentru a participa la construcþia unui tunel. Voluntarii vor lucra în zona unde trãiau deþinuþii ºi vor contribui la restaurarea teritoriului.

Mai multe detalii despre proiect se pot gãsi aici.

Participarea voluntarilor din Republica Moldova are loc datoritã proiectului Volume Up, un parteneriat dintre Germania, Moldova, Armenia ºi Portugalia, susținut de cãtre Comisia Europeanã. Proiectul cuprinde mai multe evenimente ºi activitãți care au drept scop promovarea voluntariatului ºi a activismului civic.

Cum aplici?

  1. Vezi documentul cu paºii detaliaþi

  2. Toate costurile de drum vor fi acoperite de participanþi. Cheltuielile de cazare, masã, logisticã sunt asigurate de cãtre organizatori.Se va achita o taxã de participare de 30 euro.

Pentru mai multe detalii nu ezitaþi sã ne contactaþi!

Mail: placement@avimd.org

Nr. de contact: 078111711, Mihaela Gãluºcã, Placement Officer AVI-Moldova.


Autor: AVI Webmaster


Camps available
 If you are willing to take part in a new project and live a unique experience, AVI Moldova invites you to apply for a workcamp in Russian Federation! What is a workcamp about? It is a unique form of volunteering, bringing together people from different countries, cultures and backgrounds to live and work together with local communities for a period of two to three weeks. Detalii...
Publicat la: 05.05.2018
Apel de selecție participanți pentru training în Berlin
Dorești sã participi la un training despre activitatea de voluntariat ca un mijloc de implicare activã și de promovare a pãcii sau sã înveți cum sã fii un coordonator bun pentru o tabãrã internaționalã de lucru?  AVI-Moldova, ArmActive -Youth Center, SCI Germany și MEDesTU Association invitã tinerii din Moldova sã participe la training-ul menționat, care va avea loc în perioada 18-25 mai 2018, Berlin, Germania. Detalii...
Publicat la: 28.03.2018