Noutati Despre noi Tabere Ce este o tabara? Cum aplic? Caut o tabara? Descarca Publicatii Foto Contacte Links
Monitorul Civic - Portal ONG
 
RO RO  EN  RU   
Ce este o tabara?

O tabara de voluntariat (workcamp) este locul unde oameni de rase, ideologii si nationalitati diferite traiesc si muncesc împreuna timp de doua-trei saptamâni în cadrul unui proiect sustinut de o organizatie locala. Majoritatea taberelor de voluntariat se desfasoara in timpul verii si cuprind 10-20 participanti. Acestia desfasoara o activitate de voluntariat si in timpul taberei interactioneaza si muncesc impreuna cu membrii comunitatii locale. Voluntarii reprezinta o forta multiculturala, internationala de munca.

Taberele de voluntariat asigura tinerilor oportunitatea de a combina energiile proprii si abordeaza impreuna probleme importante ale viitorului planetei noastre. Fie ca lucreaza la un centru pentru copii in Paris, intr-un proiect pentru protectia mediului in Colorado sau in cadrul unor ateliere de munca in Sri Lanka, eforturile voluntarilor contribuie la realizarea pacii mondiale.

Proiectele se impart in trei categorii largi – munca fizica, precum constructii, plantari sau renovari; activitati sociale, adesea cu copii, pesoane in varsta sau persoane cu dizabilitati; sau studiu, unde munca si invatatura sunt combinate.

Taberele de voluntariat promoveaza egalitatea intre oameni, in viata de zi cu zi. Taberele incurajeaza forme alternative pentru viata comunitatii, cu obiectivul cresterii nivelului de toleranta si facilitarii intelegerii intre oameni.

O tabara de voluntariat este o sursa nesfarsita de experienta si depinde atat de mult de implicarea participantilor incat ar putea parea imposibil de definit. In loc sa dam o definitie a taberelor de voluntariat, vrem sa oferim mai bine niste informatii pentru a facilita luarea unei decizii de a participa intr-o asemenea tabara in cunostinta de cauza.