Noutati Despre noi Tabere Ce este o tabara? Cum aplic? Caut o tabara? Descarca Publicatii Foto Contacte Links
Monitorul Civic - Portal ONG
 
RO RO  EN  RU   
Cum aplic?

Inainte de a aplica la o tabara de lucru, trebuie sa stii ca un voluntar poate aplica numai prin ramura sau partenerul SCI din tara in care isi are resedinta. Cauta partenerul care se afla cel mai aproape de tine.

Iata niste lucruri de care ar trebui sa tii cont.

Intelegerea esentei taberelor de lucru: Asigura-te de faptul ca ai citit cu atentie informatia despre SCI si scopul acestei organizatii, despre continutul taberei pentru a intelege ce se asteapta de la tine ca participant. Taberele de lucru sunt o experienta de grup, asa ca fii pregatit sa te incadrezi din plin in lucru, in grup si in lucrurile noi pe care le vei invata. Ar fi bine sa ajungi la tabara in ziua in care aceasta incepe si sa stai acolo pina in ultima zi de existenta a acesteia. Tine minte ca tabara de lucru isi are rostul datorita tie, datorita celorlalti voluntari internationali si datorita contributiei voastre comune.

Virsta: Pot exista limite pentru virsta minima de aplicare, ex: 18 ani, dar nu axista o limita maxima de participare.

Transport. Cazare. Mincare: Esti liber sa ajungi la tabara cu orice mijloc de transport, si tot tu il vei plati (poti aduce la tabara propriul mijloc de transport – ex:bicicleta). Cazarea si mincarea ramin pe seama organizatorilor.

Taxe si Anulari: Pentru mai multe explicatii adreseaza-te la ramura din tara ta. In general, taxa de participare este intre 50 si 150 EURO, in dependenta de tara in care se afla ramura SCI care te va ajuta cu aplicarea si de tara in care vei alege sa te duci la tabara.

Limba: Limba in care se comunica cel mai des la tabere, este engleza. Daca va fi necesar sa stii o anumita limba, acest lucru va fi mentionat in descrierea taberei.

Abilitati: Unele tabere au nevoie de oameni cu anumite abilitati, de exempu muzicale. Daca se intimpla asa, lucrul acesta, deasemenea, va fi mentionat in descriere. Unele tabere cer un anumit grad de motivare sau pot cere completarea unui formular adaugator, lucruri care trebuiesc indeplinite pina la inrolarea in tabara.

Aducerea copiilor: Majoritatea taberelor nu permit aducerea in tabara a copiilor sub 12 ani, cu toate ca unele sint de acord cu acest lucru. Faptul acesta va fi mentionat in descriere. Daca ai intrebari, apeleaza la oficiul SCI din tara ta.

Voluntari cu disabilitati: Multe tabere SCI se desfasoara in locuri care nu sunt potrivite sau echipate adecvat pentru cei cu disabilitati serioase (precum scaunul cu rotile, etc) Decizia participarii voluntarului cu disabilitati la o tabara se hotaraste in dependenta de caz, la nivel individual. Pentru intrebari adaugatoare, intreba-i pe cei din oficiul SCI din tara ta de rezidenta.